ВР пропонує Президенту тимчасово відсторонити Черновецького від обов'язків голови КМДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР пропонує Президенту тимчасово відсторонити Черновецького від обов'язків голови КМДА

Казна та Політика
631
Верховна Рада рекомендує Президентові Віктору Ющенкові відсторонити від виконання обов'язків голову Київської міської державної адміністрації Леоніда Черновецького на період діяльності тимчасової слідчої комісії ВР із питань розслідування обставин порушення Конституції України і законів України, прийняття протиправних рішень посадовими особами КМДА.
Про це говориться у звіті ТСК, за прийняття якого проголосували 228 депутатів з 427 зареєстрованих у залі.
У звіті також міститься рекомендація Президентові скасувати розпорядження Черновецького про призначення перших заступників голови КМДА, прийняті з порушенням ст. 16 закону України "Про столицю України - місто-герой Київ".
Кабінету міністрів України рекомендується терміново провести засідання у зв'язку із критичною ситуацією, яка склалася в Києві, а також надати критичну оцінку діям голови КМДА щодо призначення заступників без узгодження з урядом.
Кабміну також пропонується підготувати і внести на розгляд ВР пропозиції щодо вдосконалювання законодавства України з питань організації місцевого самоврядування та виконавчої влади в Києві.
Генеральній прокуратурі і Міністерству внутрішніх справ доручено дати правову оцінку діям посадових осіб Київської міської ради і її виконавчого органу щодо обставин, викладених у звіті ТСК.
Прийнятою постановою ТСК доручено продовжити роботу і подати звіт до 19 листопада 2009 р.
Відзначимо, що 5 червня ц.р. Верховна Рада відмовилася прийняти звіт тимчасової слідчої комісії ВР із питань розслідування обставин порушення Конституції України та законів України, прийняття протиправних рішень посадовими особами Київської міської ради і його виконавчого органу. У звіті, зокрема, містилися рекомендація Президентові Віктору Ющенкові розглянути питання про доцільність перебування на посаді голови Київської міської державної адміністрації Леоніда Черновецького, враховуючи критичну ситуацію, що склалася в Києві. 231 голосом ВР доручила ТСК підготувати текст нового звіту.
Нагадаємо, у квітні 2008 р. Президент України підписав указ про визнання таким, що втратив чинність, указу Президента України від 13 березня в 2008 р. № 214 "Про відсторонення Черновецького від виконання обов'язків за посадою і проведення службового розслідування". 12 березня 2008 р. Кабмін прийняв рішення про звільнення Черновецького з посади голови КМДА. Тоді уряд звернувся до Верховної Ради ухвалити рішення щодо негайного проведення дострокових виборів мера Києва.
18 березня 2008 р. Верховна Рада прийняла постанову про призначення позачергових виборів Київського міського голови на 25 травня 2008 р. На виборах переміг чинний мер Леонід Черновецький.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас