Вищий адмінсуд визнав незаконним скасування дострокових виборів у ВР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вищий адмінсуд визнав незаконним скасування дострокових виборів у ВР

Казна та Політика
887
Вищий адміністративний суд України 10 червня 2009 р. підтвердив незаконність постанови судді Окружного адміністративного суду міста Києва Володимира Келеберди від 10 жовтня 2008 р., якою була зупинена дія президентського указу від 9 жовтня 2008 р. "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання і призначення позачергових виборів".
Про це повідомляє прес-служба Президента з посиланням на керівника Служби представництва в судах України інтересів Президента України і створених ним консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів і служб Руслана Кирилюка.
"Враховуючи це, усунута остання перешкода у вирішенні Вищою радою юстиції питання про звільнення Келеберди з посади судді Окружного адміністративного суду міста Києва за порушення присяги судді", - сказав Кирилюк.
Постановою Вищого адмінсуду задоволені касаційні скарги представника Президента України і Генеральної прокуратури на постанову Київського апеляційного адміністративного суду від 5 грудня 2008 р., зазначена постанова скасована, у задоволенні заяви про перегляд постанови суду апеляційної інстанції від 28 жовтня 2008 р. зважаючи на нововиявлені обставини відмовлено.
Нагадаємо, постанова судді Окружного адміністративного суду м. Києва Келеберди від 10 жовтня 2008 р. передбачала зупинку дії указу Президента України про дострокове припинення повноважень ВР, заборону на будь-які дії, спрямовані на дострокове припинення повноважень ВР, заборону ЦВК здійснювати дії, спрямовані на підготовку і проведення позачергових виборів народних депутатів України. Рішення було прийнято за позовом БЮТ.
Пізніше, 28 жовтня 2008 р. Київський апеляційний адмінсуд зазначену постанову скасував. Однак, 5 грудня 2008 р. цей же суд за заявою БЮТ переглянув своє рішення у зв'язку з нововиявленими обставинами.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас