Азіатські індекси зростають у четвер на очікуваннях підвищення корпоративних прибутків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азіатські індекси зростають у четвер на очікуваннях підвищення корпоративних прибутків

Фондовий ринок
58
Азіатські фондові індекси зростають у четвер на очікуваннях збільшення прибутків сталевиробників і енергетичних компаній в умовах відновлення економіки, повідомляє агентство Bloomberg.
Індекс MSCI Asia Pacific піднявся під час торгів на 0,4% - до 104,97 пункту. Цей індикатор підскочив уже на 48% після досягнення мінімального за п'ять років рівня 9 березня.
Вартість акцій Nippon Steel зросла на 5,1%, Kobe Steel - на 2,7%, JFE Holdings - на 4,3%.
За даними Nikkei English News, три сталевиробника почали нарощувати обсяги виробництва на тлі зростаючого попиту на сталь серед автовиробників та інших промислових компаній.
Папери China Petroleum & Chemical Corp. (Sinopec) подорожчали на 3,7%. Хімічний підрозділ компанії Sinopec Shanghai Petrochemical Co. прогнозує, що перше півріччя 2009 року стане для неї прибутковим. Роком раніше компанія зафіксувала збиток.
Акції Sinopec Shanghai зросли в ціні на 8,1%.
"Прогноз для сировинного сектору покращується, оскільки статистичні дані з економіки стали сприятливішими, особливо з економіки Китаю, - відзначає інвестиційний стратег AMP Capital Investors у Сіднеї Надер Наеймі. - Азіатські ринки повинні виграти від відновлення економічної активності та обсягів торгівлі усередині регіону".
Акції технологічних компаній дешевшають у четвер після публікації Taiwan Semiconductor слабких даних з продажаів. Вартість паперів Taiwan Semiconductor опустилася на 0,9%.
Ціна паперів японського оператора зв'язку KDDI Corp. знизилася на 3,7%, іншого представника цього сектору - Softbank Corp. - на 1,6%.
"Можна чекати, що економіка почне відновлюватися пізніше цього року, і фондові ринки продемонструють ще більш значне зростання, - відзначає Мітсусіге Акіно з Ichiyosi Investment Management Co. у Токіо. - Однак, враховуючи, що котирування акцій є досить високим, одного оптимізму інвесторів недостатньо для того, щоб підтримати активні покупки акцій".
Японський фондовий індикатор Nikkei 225 знизився під час торгів на 0,3%, південнокорейський Kospi піднявся на 1%, австралійський S&P/ASX 200 - на 0,7%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас