У Києві створять квартирну чергу на соцжитло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві створять квартирну чергу на соцжитло

Казна та Політика
968
Київська міська державна адміністрація вирішила до 1 липня сформувати квартирну чергу на одержання соціального житла. Про це говориться в розпорядженні міськадміністрації.
Сформувати таку квартчергу міськадміністрація доручила райдержадміністраціям за підсумками інвентаризації існуючої в Києві квартирної черги і звернень громадян, що мають право на одержання соціального житла.
Після формування окремої квартчерги райони повинні постійно вести її облік, а Головне управління житлового господарства - створити єдину базу даних соціального квартобліку городян.
Також райони повинні створити наглядові ради з розподілу соціального житла.
Крім того, міськадміністрація доручила районам і управлінню інвентаризувати комунальне житло, яке можна використовувати як соціальне, а потім визначити загальну потребу міста в соціальному житлі та у коштах на його будівництво і реконструкцію.
Райони та профільні управління мерії також повинні забезпечити формування житлового фонду соціального призначення.
Крім того, Київміськадміністрація доручила райадміністрації до 2010 року забезпечити створення спеціалізованих будинків для бідних і бездомних, соціальних гуртожитків.
Нагадаємо, станом на листопад 2006 року квартирна черга в Києві нараховувала 128 082 сімей.
У січні 2006 року Верховна Рада прийняла закон "Про житловий фонд соціального призначення", згідно з яким соціальне житло надається особі, що його потребує, органом місцевого самоврядування за договором оренди на певний термін.
Одержувач житла оплачує орендну плату і житлово-комунальні послуги.
Для розрахунків орендної плати місцеві ради повинні затверджувати опосередковану вартість оренди житла на підставі щомісячних даних про вартість оренди 1 кв. метра кімнати в гуртожитку.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас