Парламент Молдавії висловив довіру новому складу уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент Молдавії висловив довіру новому складу уряду

Казна та Політика
185
Парламент Молдавії висловив довіру новому складу уряду і затвердив програму його діяльності.
За затвердження кабінету Зінаїди Гречаної проголосували 59 депутатів від партії комуністів при необхідному мінімумі 51 голос.
Представники опозиції і колишній голова парламенту, депутат від партії комуністів Маріан Лупу, який у середу заявив про свій вихід з неї, не брали участь у голосуванні.
Опозиціонери пояснили свою позицію тим, що не можуть затверджувати програму уряду, яка "насправді є передвиборним маніфестом партії комуністів".
Виступаючи в парламенті, голова ліберально-демократичної партії Влад Філат заявив, що уряд написав "передвиборний памфлет".
"Сформований комуністами уряд є виборчим штабом партії, який робить популістські обіцянки, але не вирішує проблем. Новий старий уряд оголосив недавно, що в країні настала економічна криза, але ми не бачимо в програмі уряду ніяких антикризових заходів", - заявив Філат.
Він закликав членів уряду "хоча б створювати видимість дотримання демократичних норм".
Аналогічну позицію висловили і лідери інших опозиційних партій - ліберальної та альянсу "Наша Молдова", які також не брали участь у голосуванні щодо формування уряду Молдавії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас