Мінекономіки прогнозує плюс 3% ВВП наступного року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінекономіки прогнозує плюс 3% ВВП наступного року

Казна та Політика
264
За прогнозом Міністерства економіки, зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) в Україні в 2010 році складе 3%.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні журналістам виконувач обов'язків міністра фінансів України Ігор Уманський.
За його словами, цей прогноз пройшов процедуру узгодження з експертами Світового банку і Міжнародного валютного фонду.
Уманський відзначив, що досягнення такого результату стане можливим завдяки низкій порівняльній базі, яка була зафіксована за підсумками першого і другого кварталів поточного року. Крім того, прогнозуються відбудовні процеси в економіці країни в 4 кварталі поточного і 1 кварталі 2010 року.
Говорячи про прогноз показника ВВП, оприлюднений МВФ на поточний рік на рівні "мінус" 8%, Уманський відзначив, що під цим прогнозом стоїть його підпис. Однак він не вважає за необхідне переглядати бюджет на 2009 рік, у тому числі і макропоказники, закладені в ньому.
У першу чергу свою позицію в.о. міністра пояснив тим, що в сьогоднішніх умовах уряд не може розраховувати на адекватну роботу парламенту в цьому напрямку. "Я б не став змінювати показники бюджету на цей рік", - сказав Уманський.
Крім того, він відзначив, що за підсумками 5 місяців 2009 року за методикою МВФ дефіцит бюджету України склав 17 млрд. грн., при тому, що плановий рівень дефіциту було закладено в обсязі 22,5 млрд. грн. Він уточнив, що в методиці розрахунків дефіциту МВФ включається також дефіцит державних підприємств, у тому числі "Нафтогазу України", Пенсійного фонду і місцевих бюджетів.
Державний бюджет України на 2009 рік розрахований, виходячи з таких прогнозних макропоказників: зростання ВВП - 0,4%, номінальний ВВП - 1,062 трлн. грн., інфляція - 9,5%, індекс цін виробників - 12%.
У квітні ц.р. міжнародний валютний фонд погіршив прогнозні показники по спаду ВВП для України на 2009 р. з 6% до 8% і поліпшив прогноз щодо інфляції - з 17% до 16,8%. У той же час прогноз щодо ВВП на 2010 р. МВФ поліпшив до плюс 1%, прогноз щодо інфляції - до 10%.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас