Зведений індекс акцій країн Азії в середу зростає вперше за три дні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зведений індекс акцій країн Азії в середу зростає вперше за три дні

Фондовий ринок
93
Зведений індекс акцій країн Азії в середу зростає вперше за три дні слідом за підвищенням вартості паперів сировинних і фінансових компаній, повідомило агентство Bloomberg.
MSCI Asia Pacific, що враховує ситуацію на 14 ринках Азіатсько-Тихоокеанського регіону, з відкриття ринку збільшився на 1,4% - до 103,59 пункту. За попередні два дні він втратив 1,2%. З п'ятирічного мінімуму, зафіксованого 9 березня, індикатор додав 47%.
Японський індекс Nikkei 225 піднявся до 8:09 на 1,7%, австралійський S&P/ASX до цього часу збільшився майже на 2%.
"Підвищення вартості сировини за кордоном змусило людей тут розкуповувати акції сировинних компаній", - заявив генеральний директор Nikko Cordial Securities Хіроічі Ніші.
Котирування акцій Fortescue Metals Group, третього за розмірами виробника залізної руди в Австралії, підскочили на 9%. Папери японського Mitsubishi, який одержує половину виторгу від торгівлі сировиною, подорожчали на 4,6%. Акції найбільшої у світі гірничовидобувної компанії BHP Billiton, яка також є провідним нафтовиробником Австралії, додали в ціні 3,1%.
Вартість нафти під час торгів у Нью-Йорку перевищила позначку в $70 за барель, досягши максимального рівня з 4 листопада минулого року. Індекс ціни шести основних металів, що торгуються на Лондонській біржі, підскочив у вівторок на 3,8%, що стало рекордним приростом з 1 червня, а в Нью-Йорку мідь подорожчала на 5%.
"Інвестори фокусуються на більш значній імовірності того, що економіка відродиться після найгіршого спаду", - вважає старший аналітик Okasan Asset Management Йошихіро Іто.
Крім того, дорожчають акції австралійських банків, зокрема, Westpac Banking (на 1,6%) і Commonwealth Bank of Australia (на 1,5%).
Також зросла на 5,2% ціна паперів японської Mitsui O.S.K., що займається перевезенням навалочних вантажів, після того, як аналітики відразу декількох банків поліпшили рекомендації для них.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас