Данилишин: На зниження темпів інфляції у травні позитивно вплинуло зменшення негативних очікувань населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин: На зниження темпів інфляції у травні позитивно вплинуло зменшення негативних очікувань населення

Казна та Політика
232
На зниження темпів інфляції в травні до рівня 0,5% позитивно вплинуло, зокрема, зменшення негативних очікувань населення. Про це заявив міністр економіки України Богдан Данилишин, повідомила прес-служба міністерства.
Б.Данилишин відзначив, що зменшенню негативних очікувань населення посприяли досягнення стабілізації у фінансовій сфері, певна активізація економічної діяльності, зокрема, в агропромисловому комплексі, а також скорочення заборгованості з виплати заробітної плати.
Стримуючими факторами інфляції в травні в Мінекономіки називають зниження цього року споживчого попиту в результаті скорочення обсягів кредитування фізичних осіб, зміцнення національної валюти з 7,7 грн/дол. до 7,6185 грн/дол., сезонне зниження вартості низки товарів, зростання депозитів фізичних осіб на 1,3 млрд. грн. (0,7%), зокрема, у національній валюті - на 0,9 млрд. грн. (0,9%), збільшення виробництва в сільському господарстві і зменшення впливу зростання індексу цін виробників промислової продукції (починаючи з вересня 2008 року динаміка цін виробників промислової продукції різко сповільнилася: за січень-травень 2009 р. зростання склало 2,8% проти 24,2% за аналогічний період 2008 р.).
Негативно вплинули на показник інфляції, за даними Мінекономіки, надходження на ринок деяких видів овочевої продукції нового врожаю, а також підвищення цін на паливно-мастильні матеріали на внутрішньому ринку під час проведення весняно-польових робіт.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас