Президент Латвії: Девальвації лата не буде — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент Латвії: Девальвації лата не буде

Казна та Політика
244
Девальвації національної валюти Латвії - лата - не буде, заявив президент країни Валдіс Затлерс у передачі "900 секунд" телекомпанії LNT. За його словами, рішення, прийняті владою за останні два дні, чітко продемонстрували, що курс лата буде збережений до переходу Латвії на євро.
"Останні два дні зовсім виразно показали, що це (девальвація - ІФ) тільки чутки. Буде так, як сказав президент Банку Латвії: буде введений євро і до цього девальвації не відбудеться", - підкреслив В.Затлерс.
На цьому тижні уряд країни прийняв низку рішень щодо скорочення видатків держбюджету 2009 року на 500 млн латів, щоб виконати вимоги міжнародних донорів і одержати черговий транш міжнародної позики. Латвія розраховує дійти згоди про розмір бюджетного дефіциту, щоб забезпечити термінове надходження кредитів на 1,4 млрд євро, необхідних для запобігання девальвації.
Останнім часом на тему можливої девальвації лата активно висловлюються як латвійські посадові особи, так і іноземні експерти.
Як повідомлялося раніше, латвійський прем'єр Валдіс Домбровскіс у Брюсселі ознайомить Єврокомісію із планованими бюджетними поправками, а також з угодою, досягнутою із соціальними партнерами, про скорочення видатків.
Курс лата прив'язаний до євро в співвідношенні 0,7028 лата за 1 євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас