В уряду серйозні проблеми з макроекономічними прогнозами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряду серйозні проблеми з макроекономічними прогнозами

Казна та Політика
1117
На цьому тижні документ про основні напрямки бюджетної політики не може бути розглянутий, оскільки ще "не сформувалася остаточна позиція уряду".
Про це заявив на засіданні Погоджувальної ради керівництва Верховної Ради міністр Кабінету Міністрів України Петро Крупко.
За його словами, це пов'язано з тим, що існують "серйозні проблеми зараз із прогнозом макроекономічних показників".
Крупко додав, що міжнародні фінансові організації "останнім часом переглянули прогноз розвитку світової економіки на найближчий період, і це теж створює певні проблеми для уряду".
За його словами, зараз Міністерство економіки працює над даним документом, і на одному з найближчих засідань уряду будуть розглянуті основні напрямки бюджетної політики.
У той же час Крупко звернувся у Верховну Раду із проханням розглянути якомога швидше в другому читанні зміни до Бюджетного кодексу, оскільки там містяться нові підходи, що передбачають передачу більших повноважень з формування бюджету на рівень місцевих органів влади.
У відповідь перший заступник лідера фракції Партії регіонів Олександр Єфремов запитав: "Чому ви не виконуєте закон? От ви розповідаєте про те, що не будете його виконувати. Хіба закони для уряду не існують?".
У свою чергу голова Верховної Ради України Володимир Литвин запропонував на цьому тижні розглянути в другому читанні законопроект про зміни до Бюджетного кодексу, а на наступному тижні "запропонувати уряду розглянути основні напрямки бюджетної політики". "Це ж не означає, що ми вже бюджет приймаємо, але підходи основні, тенденції ми повинні окреслити, подивитися, яка в нас буде грошово-кредитна політика", - додав Литвин.
Нагадаємо, 1 червня на Погоджувальній раді Литвин заявив, що Кабінет Міністрів вніс на розгляд парламенту документ про основні напрямки бюджетної політики на 2010 рік.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас