Путін: Москва, Мінськ та Астана на 95% узгодили єдиний митний тариф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Москва, Мінськ та Астана на 95% узгодили єдиний митний тариф

Казна та Політика
293
Росія, Білорусія і Казахстан на 95% погодили єдиний митний тариф, повідомив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін, відкриваючи у вівторок у Москві засідання вищого органу Митного союзу на рівні голів урядів.
"Ми на 95% погодили тариф і повинні його затвердити. Хочу подякувати всім колегам за роботу, яка була проведена в останні місяці. Ми добилися по-справжньому відчутних результатів", - сказав Путін.
За словами прем'єр-міністра, ініціатива прискорити формування Митного союзу виходила від президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, який "вважав можливим основні процедури закінчити до 1 січня 2010 року".
"Ми із цим погодилися та включилися в активну роботу з реалізації цих планів. Незважаючи на складний економічний фон, темпи інтеграційних процесів ми не знижуємо. У нас спільна думка - необхідно об'єднати зусилля для антикризового реагування", - підкреслив глава уряду РФ.
За його словами, на білоруському напрямку вдалося просунутися трохи далі в питанні узгодження єдиного митного тарифу, але за останні місяці велика робота була проведена і між Росією та Казахстаном.
Зі свого боку, перший віце-прем'єр Ігор Шувалов повідомив, що вже у вівторок вранці делегації Росії і Казахстану провели переговори, що допомогло просунутися в вирішенні поставлених питань. За його словами, єдиний митний тариф погоджений практично на 97%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас