Фінансами КМДА займеться FATF — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінансами КМДА займеться FATF

Казна та Політика
523
Слідча комісія Верховної Ради України з розслідування протиправних рішень Київради та її виконавчого органу передала результати проведеного нею фінансового моніторингу Міжнародній організації з боротьби з відмиванням грошей (FATF). Про це заявив голова комісії Кирило Куликов.
За його інформацією, розслідування виявило, що прибутки, отримані КМДА незаконним шляхом, інвестуються в нерухомість багатьох країн світу.
"Прибутки, отримані незаконним шляхом, інвестуються в нерухомість за кордоном. Зокрема в об’єкти міст Торонто і Ванкувер, де в 2010 році відбудуться Олімпійські ігри. А також у нерухомість Франції та Швейцарії. Гроші розміщуються на рахунках на Кіпрі та у США. Матеріали звіту буде офіційно передано в дипломатичні представництва цих країн і в міжнародну організацію FATF, яка бореться з відмиванням брудних грошей", - йдеться у звіті слідчої комісії.
При цьому голова комісії заявив, що матеріали у FATF вже передані, а посольства зацікавлених країн отримають їх після голосування по доповіді в парламенті.
"У FATF фінансовий моніторинг ми вже передали. У посольства передамо після голосування у Верховній Раді", - повідомив Кирило Куликов.
На його думку, подібний крок здатний вплинути на процес виведення незаконно отриманих доходів з України.
"У цивілізованих країнах дуже негативно ставляться до відмивання брудних грошей. Я не думаю, що там зрадіють, довідавшись, що в їхню економіку вкладають гроші, украдені в киян", - заявив народний депутат.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас