У США викрита одна з найбільших шахрайських податкових схем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США викрита одна з найбільших шахрайських податкових схем

Кримінал
1667
Два керівники нині неіснуючої інвестиційної фірми Quellos Group із Сіетла і лос-анджелеський адвокат звинувачуються в створенні шахрайської схеми відходу від податків, однієї з найбільших в історії США. Мимовільними учасниками її стали декілька серйозних клієнтів, включаючи мільярдера Хаїма Сабана, повідомляє Los Angeles Times.
Сабан і чотири інших клієнта Quellos були не в курсі проведення незаконних операцій з ухилення від податків. Усі вони одержали письмові запевнення від шановних юридичних контор і своїх власних податкових представників у тому, що податкова схема, застосовувана Quellos, була повністю легальна. Їм довелося виплатити $400 млн. податків плюс штрафи - загальні втрати склали $1,3 млрд., ніяких звинувачень їм не пред'явлено.
На лаві підсудних опиняться виконавчий директор Quellos Джеффрі Грінштайн, директор Чарьз Уілк і адвокат Метью Крейн. Пред'явлені звинувачення включають змову з метою обману податкової служби, ухилення від податків і відмивання грошей.
Quellos Group була одним з найбільших взаємних фондів у США. В 2007 р. її фонд фондів (інвестиційний фонд, який використовується не для прямих інвестицій, а для вкладень в інші фонди) за $1,7 млрд. придбала керуюча компанія Blackrock Inc. американська прокуратура говорить, що частина Quellos, продана Blackrock, не причетна до нинішніх звинувачень.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас