Обсяг депозитів в українських банках уперше продемонстрував зростання цього року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обсяг депозитів в українських банках уперше продемонстрував зростання цього року

Кредит&Депозит
50
У травні загальний обсяг депозитів в українських банках продемонстрував перше зростання цього року, збільшившись на 0,3%. Докладніше про ситуацію в банківській системі - економіст Олексій Блінов.
Ринки акцій Європи 4 червня закрилися різноспрямовано на тлі рішення Європейського центробанку зберегти ключову дисконтну ставку єврозони на рівні 1%. Голова ЄЦБ Жан-Клод Тріше заявив, що банк поки не планує розширювати програму з викупу активів, визначену на рівні 60 млрд євро або знижувати ставки. Банк Англії сьогодні залишив свою дисконтну ставку без змін. На цьому тлі невелие зростання показали зведені індикатори бірж у Лондоні, Франкфурті, Парижі та Цюріху, однак в Амстердамі, Мілані та Мадриді котирування закрилися на негативній території. Активно продавалися акції підприємств гірничовидобувного сектору, а акції нафтових і фармацевтичних компаній Європи, навпаки, купували.
Фондові торги в США 4 червня завершилися зростанням провідних індексів. На тлі даних, які показали, що заявки на допомоги у зв'язку з безробіттям знизилися вперше за 5 місяців. RBC Capital Markets заявили що банківський сектор перебуває напередодні багаторічного зростання, і підняли оцінку сектору на "Купувати". Саме акції банків і фінансових установ стали лідерами зростання.
На тлі зростання цін на нафту подорожчали й акції компаній енергетичного сектору. Так, цінні папери найбільшої у світі нафтової компанії Exxonmobil додали у вартості 1,25%, тоді як котирування менш великих Chevron і Conocophillips підвищилися на 2,24% і 0,75% відповідно.
За підсумками торгів у Нью-Йорку в четвер, 4 червня, ціни ф'ючерсів на нафту значно виросли й сьогодні з ранку демонструють стійке зростання. Інвестори відреагували на заяву аналітиків Goldman Sachs про підвищення прогнозу цін на нафту на 31%, до $85 за барель до кінця поточного року. Експерти сподіваються на те, що ця цифра буде досягнута завдяки відновленню попиту на паливо.
Ціна унції жовтого металу знову вище 980 доларів. Котирування ф'ючерсів на золото в четвер повернули більшу частину позицій, втрачених у ході попередніх сесій. Зростання цін на золото відбувся після того, як у середу активні продажі металу спровокувала фіксація прибутку.
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас