АУБ: Мінтрансзв'язку буде переводити держпідприємства у держбанки до кінця 2009р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ: Мінтрансзв'язку буде переводити держпідприємства у держбанки до кінця 2009р

Казна та Політика
420
Міністерство транспорту та зв'язку України буде здійснювати переведення державних підприємств галузі на обслуговування в державні банки до кінця 2009 року, щоб не спровокувати дестабілізацію в банківській системі.
Про це повідомила Асоціація українських банків (АУБ) на офіційному веб-сайті з посиланням на підсумки зустрічі президента АУБ Олександра Сугоняко із головою Мінтрансзв’язку Йосипом Вінським.
"Міністерство не буде здійснювати одномоментне переведення у державні банки коштів державних підприємств. Щоб не спричинити дестабілізацію в банківській системі, таке переведення буде здійснюватися поступово, до кінця 2009 року ", - наводяться в повідомленні слова Вінського.
Сугоняко, у свою чергу, відзначив, що бюрократичне рішення про одномоментне переведення в держбанки коштів держпідприємств і всіх платежів, які здійснюються за рахунок держбюджету, приведе до розбалансування активів і пасивів банків. За його словами, в умовах підвищеного відтоку депозитів та істотного погіршення стану обслуговування кредитів позичальниками це приведе до втрати ліквідності і платоспроможності банків.
АУБ підкреслює, що з розумінням ставиться до проблем, що виникають через блокування держкоштів і соцвиплат у банках, у яких введена тимчасова адміністрація. У той же час в асоціації вважають, що попереджати подібні проблеми необхідно не шляхом політики термінового відкликання коштів держпідприємствами з банків, що їх обслуговують, а шляхом налагодження постійного діалогу між урядом і Нацбанком, що дозволило б визначити банки з високим рівнем загрози неплатоспроможності, а також прискорило б вирішення питань рекапіталізації банків, що звернулися за держпідтримкою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас