Стельмах запевнив В.Ющенка, що сьогодні не існує жодних перешкод для того, щоб комерційні банки купували облігації муніципального займу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стельмах запевнив В.Ющенка, що сьогодні не існує жодних перешкод для того, щоб комерційні банки купували облігації муніципального займу

Казна та Політика
276
Голова НБУ Володимир Стельмах запевнив Президента України Віктора Ющенка про те, що сьогодні не існує жодних перешкод для того, щоб комерційні банки купували облігації муніципального займу. Про це він заявив на нараді, присвяченій стану підготовки до Євро-2012 м.Донецьк.
Він пояснив, що раніше донецька місцева влада не могла продати цінні папери "Промінвестбанку", оскільки в ньому діяла тимчасова адміністрація. Сьогодні така заборона знята.
В свою чергу, мер Донецька Олександр Лук"янченко заявив, що сьогодні ПІБ готовий купити облігації муніципального займу на суму 60 млн грн.
О.Лук"янченко повідомив, що 18 червня на засіданні облради буде виділено 100 млн грн в рамках підготовки до Євро-2012. За його словами, сьогодні існує 3 варіанти реконструкції Донецького аеропорту, вартість одного з варіантів 1 млрд 336 млн грн, іншого (зі спорудженням тимчасових терміналів) – 500-550 млн грн.
Він додав, що залишилось побудувати 400 м злітно-посадкової смуги аеропорту, але на сьогодні для цього відсутнє фінансування. Після реконструкції аеропорту, його пропускна здатність збільшиться від 300 осіб на годину – до 2800.
Він повідомив, що 29 серпня відбудеться відкриття нового стадіону в Донецьку, а спорудження іншої спортивної інфраструктури в місці завершиться до кінця 2009 р.
Він заявив про необхідність перерозподілу податкових надходжень для забезпечення фінансування підготовки до Євро з метою щоб, більше податків залишалося в місті, оскільки існуючі податкові надходження не забезпечують затрат на підготовку до Євро. Він додав, що сьогодні в місті не вистачає понад 1400 готельних номерів. Загальна їх кількість до Євро-2012 має скласти 2945.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас