Ющенко підозрює, що чорні гроші на вибори збирає митниця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко підозрює, що чорні гроші на вибори збирає митниця

Казна та Політика
985
Президент України Віктор Ющенко доручив правоохоронним органам перевірити митну службу, яка, на його думку, може збирати "тіньові" кошти на вибори.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на нараді з питань протидії контрабанді і корупції в банківській сфері.
Піддавши критиці цінову політику митниці, Ющенко відмітив, що не розуміє позиції правоохоронних органів, які не реагують на ці факти.
"Я не виключаю, що в митної служби, і особливо сьогодні, може бути така політика, оскільки політичним силам, що опікують цю службу, потрібні чорні, тіньові гроші на вибори", - сказав Президент.
Ющенко доручив СБУ, Генеральній прокуратурі та іншим правоохоронним органам здійснити тотальну перевірку формування митної ціни. Він відмітив, що на сьогодні корупція повертається в митну службу, особливо це стало проявлятися після зміни керівництва митниці.
Він відмітив, що ціни, які встановлює українська митна служба, в 5-6 разів вищі, ніж у країн-сусідів.
Також Президент доручив здійснити перевірки в сфері завезення м'яса на територію України. За його словами, вартість одного кілограма м'яса, завезеного на територію України в першому кварталі цього року, становила 1,5 дол., тоді як у Росії - 2,1 дол., у Білорусії - 2,2 дол.
"У мене питання до Генеральної прокуратури: де в митній службі працюють шахраї, які в такий спосіб фактично починають тіньовий ланцюжок на ринку м'яса в Україні, чому не порушили справу? Я просив би: через два тижні доведіть цю справу і скажіть, хто шахрай в уряді, на митниці по даному питанню", - заявив Президент.
Також Ющенко розкритикував ситуацію з тим, що прокуратура не може захистити в судах корупційні справи, у тому числі і по митниці. Він доручив Генеральній прокуратурі протягом 30 днів провести засідання колегії та розглянути питання, у яких областях прокуратура не справляється зі своїми повноваженнями.
Крім того, Президент дав доручення Генеральній прокуратурі здійснити перевірку низки регіональних митниць, зокрема, Київської обласної, Вінницької, Полтавської, Черкаської, Івано-Франківської, Криворізької, Миколаївської і т.п.
Ющенко відмітив, що за чотири місяці 2009 року по цих митницях не порушена жодна карна справа.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас