Луценко вважає безвідповідальною позицію депутатів, що відхилили законопроект про обов'язкове відеоспостереження у банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко вважає безвідповідальною позицію депутатів, що відхилили законопроект про обов'язкове відеоспостереження у банках

Казна та Політика
242
Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко вважає проявом безвідповідальності відхилення профільним парламентських комітетом законопроекту, що передбачає встановлення камер відеоспостереження в банках.
"На жаль, учора профільний комітет Верховної Ради знову відхилив відповідний законопроект. Для мене це є проявом безвідповідальності за долі багатьох людей через небажання співробітничати або допомагати МВС протидіяти грабежам і розбоям, які в нинішній економічній ситуації об'єктивно будуть наростати", - сказав міністр журналістам у Ялті в четвер, коментуючи спробу пограбування відділення "Ощадбанку" у Мелітополі (Запорізької області), у результаті чого постраждали люди.
Луценко підкреслив, що подія в Мелітополі свідчить про "гостру потребу встановлення відеоспостереження в банківських установах, дитячих установах, включаючи школи та у місцях концентрації грошей, зокрема, гральних закладах".
Голова МВС висловив упевненість, що без установлення відеоспостереження "не завжди оперативна вдача буде перебувати на нашому боці".
Як повідомлялося, 2 червня 2009 року у відділенні "Ощадбанку" у Мелітополі Запорізької області відбулися два вибухи, у результаті яких за останніми даними постраждали 32 людини. Підозрюваний в організації вибухів затриманий, його спільник – у розшуку. Зловмисники планували пограбувати банк за допомогою двох вибухів. Перший вибух виявився сильнішим, ніж було задумано, і плани зловмисників порушилися.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас