Половина людей у світі вважає бізнес корумпованим — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Половина людей у світі вважає бізнес корумпованим

Кримінал
390
Фінансова криза збільшила недовіру до бізнесу – майже половина людей у світі вважають сектор бізнесу корумпованим. Тим часом, в 2004 році такої думки дотримувалося 45% опитаних.
Як говориться в доповіді, представленій організацією Transparency International (TI) у середу, з корумпованістю приватного сектору зіткнулися 53% з 73 тис. анкетованих. З 2004 року цей показник виріс на 8%.
Під час дослідження були опитані представники 69 держав. П'яту частину із цих країн опитані вважають особливо корумпованими. Найбільш причетним до корупції респонденти назвали політичний сектор.
Десята частина опитаних зізналася в тому, що протягом останнього року була змушена давати хабара. А половина заявила про те, що готова заплатити більше, лишень би фірми не займалися корупцією.
У списку корумпованих країн лідирують Камерун, Ліберія, Сьєрра-Леоне та Уганда, де до хабарів вдавалося 50% опитаних. Найменше платять хабарі в Брунеї, Данії, Ізраїлеві, Голландії і Швейцарії – 1%.
Опитаним також було задано питання – чи вважають вони, що уряд їх держав вживає досить заходів для боротьби з корупцією. У країнах ЄС із цим твердженням згодні 56% опитаних, не згодні – 24%.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас