Навколо Києва не буде кільцевої дороги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Навколо Києва не буде кільцевої дороги

Казна та Політика
2642
Проект великої кільцевої дороги навколо Києва не буде реалізований до Євро-2012. Про це заявила глава Секретаріату президента, колишній керівник Київської обласної державної адміністрації Віра Ульянченко.
"Про цей проект я можу говорити тільки зі смутком. Перші два роки він дуже швидко розвивався: ми провели всі підготовчі роботи, визначили напрямки роботи і фактично завершили проектування. Але, на жаль, ми повністю відстали в законодавчій базі, яка дала б можливість почати будівництво дороги. У нас немає законів про велику кільцеву дорогу, про вилучення землі на громадські потреби, у нас дотепер діє багато застарілих актів. Ми багато разів зверталися у Верховну раду, але поки що до нас не прислухалися", - процитувала чиновницю прес-служба глави держави.
За словами Ульянченко, розробка проекту повинна йти одночасно із прийняттям законодавчої бази. "Ми вивчали досвід будівництва кільцевих доріг навколо Санкт-Петербурга, Будапешта: скрізь усе починалося із законодавства", - підкреслила вона.
"Дорогу планується побудувати досить близько до Києва, а тут будь-яка земля дорога, і не має значення, пройде тут кільцева чи ні. Тому паї скуповувалися навіть без відома, що тут буде дорога", - сказала глава Секретаріату.
"До речі, це велика проблема. Адже ми вперше будуємо дорогу в умовах приватної власності на землю. Це ж не просто реконструкція існуючої дороги. Нам ще не раз доведеться зіткнутися із цією проблемою", - відзначила Ульянченко.
Міністерство транспорту та зв'язку України цього року на будівництво кільцевих доріг навколо міст, що приймають Євро-2012, виділило 500 мільйонів гривень.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас