Європейські індекси показали у вівторок різноспрямовану динаміку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські індекси показали у вівторок різноспрямовану динаміку

Фондовий ринок
94
Європейські фондові індекси продемонстрували у вівторок різноспрямовану динаміку, оскільки ралі в автомобілебудівному секторі було зведено нанівець побоюваннями, що тримісячний підйом ринку не підкріплений прогнозами корпоративних прибутків і економічного зростання, повідомило агентство Bloomberg.
Зміни європейських індексів коливалися від мінус 0,6% до плюс 0,4%.
Значення Dow Jones Stoxx 600 залишилося практично на рівні попереднього дня, при цьому в ході сесії динаміка змінювалася з позитивної на негативну і назад не менше 18 разів. Відношення вартості акцій компаній, що входять у розрахунки цього індексу, до прогнозованих прибутків у понеділок підскочило до 25, 4 рази, що стало найвищим рівнем з березня 2004 року.
Вартість паперів Barclays Plc обвалилася на 14%. Один з найбільших близькосхідних акціонерів британського банку - International Petroleum Investment Corp. (IPIC), що належить королівській родині емірату Абу-Дабі, оголосив у понеділок про намір продати приналежні йому акції та облігації Barclays за 4,12 млрд фунтів ($6,8 млрд). Продаж активів Barclays, куплених IPIC менше семи місяців тому за 3,5 млрд фунтів стерлінгів, що й подорожчали за останній час, дозволить фонду зафіксувати значний прибуток.
У той же час акції Volkswagen підскочили в ціні на 11%. Мажоритарний акціонер цього автовиробника - Porsche - заявив, що націлений на таку інтеграцію компаній, яка стане "кращим галузевим рішенням для всіх сторін".
Позитивний вплив на європейський ринок у другій половині дня зробили дані з ринку житла США. Кількість будинків, які перебувають у процесі продажу на вторинному ринку, виросла у квітні на 6,7%, що свідчить про деяке поліпшення ситуації в сфері житла. Аналітики прогнозували підвищення всього на 0,5%.
"Ринки одержують будь-яку "бичачу" інформацію або менш негативні дані й просто екстраполюють їх", - заявив фондовий керуючий Daiwa Asset Management у Лондоні Грегор Сміт.
Ціна паперів Kingfisher Plc, найбільшої в Європі мережі магазинів товарів для будинку, виросла на 5,4%. Британський ритейлер збільшив прибуток у першому кварталі на 39% завдяки зростанню продажів магазинів B&Q у Великобританії. Прибуток компанії до податкових і процентних виплат збільшився за 13 тижнів, що завершилися 2 травня, до 128 млн фунтів стерлінгів. Аналітики оцінювали цей показник у середньому на рівні 94 млн фунтів.
У той же час безробіття в країнах єврозони у квітні виросло до 9,2% - максимального рівня з 1999 року. У березні воно становило 8,9%, аналітики очікували підвищення до 9,1%.
Акції найбільшої у світі перестрахувальної компанії Munich Re подешевшали на 2,5% - до 97,98 євро. Аналітики Credit Suisse Group погіршили прогноз їх вартості на 19% - до 130 євро.
Ціна паперів рекламної компанії WPP опустилася на 5,3% - це найбільше падіння із січня. Вона заявила, що продажі без урахування зміни курсів валют і придбань упали в січні-квітні на 6,7% порівняно з тим таки періодом минулого року.
За підсумками торгів 2 червня підвищення було відзначено на 10 з 18 основних фондових майданчиків країн Західної Європи.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас