Світовий банк побачив світло в кінці українського тунелю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк побачив світло в кінці українського тунелю

Казна та Політика
5368
Світовий банк відзначає ознаки стабілізації в економіці та у банківському секторі України.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив керівник представництва Світового банку в Україні Мартін Райзер під час міжнародного круглого столу на тему: "Глобальна фінансова криза: уроки для України".
"Криза ще розвивається, і повернення кризи є можливим навіть незважаючи на те, що ми можемо бачити світло наприкінці тунелю. Я думаю, що незалежно від того, що спостерігаються ознаки стабілізації, необхідно бути напоготові", - сказав Райзер.
За його словами, Україні необхідно зробити більший акцент на підвищення продуктивності економіки, ніж на зростанні ВВП.
Говорячи про банківську систему України, Райзер відзначив, що в цій сфері також спостерігаються позитивні моменти щодо стабілізації ситуації, "але це ще не кінець процесу".
Також представник Світового банку відзначає необхідність реалізації процесу структурних змін в економіці країни, зокрема, внаслідок кризи. Основні експортно-орієнтовані галузі України (металургія та хімія) будуть піддані серйозним змінам. Багато з підприємств цієї галузі, внаслідок нинішніх високих цін на енергоносії, не витримають конкуренції з підприємствами інших країн, у яких більш модернізований процес виробництва, вважає Райзер.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас