КНР звинувачує експортерів сталі зі США в порушенні антидемпінгового законодавства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

КНР звинувачує експортерів сталі зі США в порушенні антидемпінгового законодавства

Казна та Політика
270
Між США і Китаєм почалися тертя: міністерство торгівлі КНР уперше почало перевірку американських експортерів сталі за підозрами у демпінгу, повідомив Wall Street Journal. Перевірять і кілька неназваних російських виробників сталі.
За твердженням відомства, американські і російські компанії продавали сталевий прокат для виробництва електротрансформаторів за заниженими відносно ринкових цінами.
"Міністерство також вивчає факти субсидування сталеливарної промисловості федеральною владою і штатами США", - відзначає видання.
Цей крок збігся з візитом міністра фінансів Тімоті Гейтнера в Пекін. Гайтнер уперше відвідує Китай на посаді міністра фінансів США. Він приїхав у Пекін у першу чергу для того, щоб заспокоїти китайський уряд, що побоюється падіння долара і здешевлення американських держоблігацій через зростаючий дефіцит бюджету США та надм’яку грошово-кредитну політику.
Раніше, у квітні, сім американських виробників сталі і профспілка United Steelworkers у свою чергу подали до суду на китайську сторону, звинувачуючи її в демпінгу на ринку труб.
Перевірка в Китаї порушена за скаргою двох місцевих сталеливарних компаній - Wuhan Iron & Steel Co. і Baoshan Iron & Steel Co., які звинувачують у демпінгу американські фірми AK Steel Holding Corp. і Allegheny Technologies Inc., а також неназваних російських виробників, - інформує видання.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас