Фондові ринки Азії зростають на статданих зі США і новинах про банкрутство GM — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки Азії зростають на статданих зі США і новинах про банкрутство GM

Фондовий ринок
94
Фондові ринки Азії у вівторок демонструють зростання на тлі позитивних статданих зі США і на новинах про банкрутство GM, повідомляє агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific піднявся з відкриття торгів на 0,8%.
Японський Nikkei додав 0,6%, південнокорейський Kospi - 1,4%.
Американська General Motors (GM), найбільший автовиробник світу протягом 77 років до 2008 року, у понеділок подала позов про захист від кредиторів з метою реорганізації й створення більш життєздатної компанії, яка зможе успішно конкурувати на світових ринках. Автоконцерн планує продати неприбуткові бренди і закрити не менше 11 заводів. Банкрутство пройде під контролем держави і, як очікується, завершиться протягом 60-90 днів.
"Для японських автовиробників колапс GM є прекрасною можливістю одержати частку ринку, - стверджує аналітик SMBC Friend Securities Co. Фуміюкі Наканісі. - Усі погані новини про GM уже опубліковані, і для ринку це є полегшенням".
Котирування акцій японської Toyota Motor Corp., яка торік змінила GM як світового лідера в автомобільній галузі, піднялися на 2,1%. Вартість паперів південнокорейської Hyundai Motor Co. збільшилася на 2,4%.
Статдані про особистий доход, промислове виробництво і будівельний сектор США, опубліковані в понеділок, перевершили очікування економістів.
Акції провідного видобувного концерну світу і найбільшої нафтової компанії Австралії BHP Billiton Ltd. подорожчали на 2,9% слідом за зростанням цін на нафту.
Папери найбільшої нафтовидобувної корпорації Японії Inpex додали в ціні 1,6%.
"Бурхливе зростання на сировинних ринках, підтримуване надіями на відновлення світової економіки, приводить до ралі на фондових ринках в усьому світу", - заявив аналітик Tachibana Securities Кеніті Хірано.
Нафта подорожчала на торгах у Нью-Йорку в понеділок на 3,4% - до 68,58 за барель, що стало максимальною ціною на закриття сесії з 4 листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас