Тимчасова адміністрація Укрпромбанка бореться в судах із групою "Приват" за мережу ANP — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимчасова адміністрація Укрпромбанка бореться в судах із групою "Приват" за мережу ANP

4388
Тимчасова адміністрація Укрпромбанку (Київ) бореться в судах із групою "Приват", протидіючи виведенню мережі автозаправних станцій ANP з-під застави, повідомив тимчасовий адміністратор банку Костянтин Раєвський.
"Суди тривають, ми зі свого боку протидіємо "Привату", висуваємо свої аргументи… Виведення з-під застави заправок - це неправомірна дія, з якою треба боротися", - сказав він в інтерв'ю газеті "Дело".
За його оцінкою, перевагу поки не одержала жодна сторона: боротьба йде на рівні.
"Більше 40% активів банку - кредити під заставу заправок ANP. Від них дуже залежать вкладники, з якими зараз не може розрахуватися банк… Судитися за ці заправки проти Укрпромбанку - це практично судитися проти держави", - додав Раєвський.
При цьому, за його словами, частина цих заправок перебуває в заставі в Нацбанку, виступаючи забезпеченням за кредитами рефінансування.
Раєвський також констатував, що банк порушував нормативи Нацбанку за обсягом кредитування інсайдерів. "Я не пам'ятаю випадків, коли в суді хтось був оголошений розкрадачем власності після підтасування документів банків", - сказав про перспективу покарання винних.
Тимчасовий адміністратор банку також повідомив, що власники кредитно-фінансової установи не підтримують участі в процесі його оздоровлення.
Говорячи про поточну роботу в банку, Раєвський відзначив, що йде процес з реорганізації банку в акціонерне товариство з товариства з обмеженою відповідальністю, а також ведуться переговори із кредиторами щодо реструктуризації зовнішньої заборгованості, яка становить $120 млн.
Тимчасовий адміністратор банку уточнив, що наприкінці 2009 року банк повинен виплатити зовнішніх зобов'язань на суму $40 млн, але кредитори лояльно ставляться до ідеї реструктуризації.
"У нас є синдикований кредит, у ньому вісім учасників. Цей кредит залучений у травні минулого року терміном на рік. Питання щодо нього перебуває в стадії вирішення", - сказав він.
Щодо рекапіталізації банку, Раєвський повідомив, що держава має намір влити в банк 5,5 млрд грн. "Рекапіталізованим банк буде через два, максимум, три місяці", - підкреслив він.
Як повідомлялося, НБУ ввів тимчасову адміністрацію в Укрпромбанк із 21 січня 2009 року.
Укрпромбанк заснований в 1989 році. Найбільшими учасниками банку на 1 січня 2009 року були ТОВ "АВС" (34%), ТОВ "КБ "Нафтовий" (32%), ТОВ "Укрпромсервіс" (34%).
На 1 квітня 2009 року мережа Укрпромбанку включала 26 філій і 279 відділень. Чистий збиток Укрпромбанку в січні-березні 2009 року склав 4,441 млрд грн.
За даними Нацбанку України, на 1 квітня 2009 року за розміром загальних активів Укрпромбанк посідав 18-е місце (9,83 млрд грн) серед 182 банків, що діяли в країні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас