Директор "ЛУКОЙЛ-Україна": Домінування українських НПЗ - питання часу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Директор "ЛУКОЙЛ-Україна": Домінування українських НПЗ - питання часу

Енергетика
635
Домінування українських нафтопереробних заводів на вітчизняному ринку - питання часу, необхідного для модернізації виробництв і поліпшення якості продукту. Про це заявив виконавчий директор компанії "ЛУКОЙЛ-Україна" Фейруз Ісаєв.
"Ненормально, коли країна із шістьма нафтопереробними заводами і потужним Шебелинським ГПЗ завозить половину нафтопродуктів за імпортом, як це було торік", - переконаний він.
На думку Фейруза Ісаєва, основними причинами високих обсягів імпорту палива до України є, перш за все, фізичний брак українських аналогів на ринку і специфічні умови логістики.
"Навіщо везти в Київ одеське дизпаливо за 500 км, якщо білоруський НПЗ у Мозирі на 200 км ближче?" - пояснив він.
Водночас Ісаєв відзначив, що еволюція вітчизняного ринку у напрямку вибудовування логістики все ж таки присутня. Він уточнив, що зокрема його компанія активно працює з низкою великих українських компаній за так званими своп-поставками.
"Роздрібні мережі цих компаній на півдні ми забезпечуємо одеським паливом, а у віддалених північних і східних регіонах вони поставляють нам свій імпортний або український ресурс. Ця схема не нова - заміщення практикується в усьому світі, але в Україні раніше воно ускладнювалося через різну якість продукту компаній", - розповів він.
При цьому Ісаєв відзначив, що у міру того, як якість українських нафтопродуктів буде вирівнюватися, "ніхто не возитиме нафтопродукт через всю країну або за тридев’ять земель".
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас