Москва може піти на поступки в питанні оплати за спожитий газ при консолідованій позиції Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Москва може піти на поступки в питанні оплати за спожитий газ при консолідованій позиції Києва

Енергетика
278
За наявності консолідованої позиції українських влади Росія може піти на поступки в питанні оплати України за спожитий газ, вважають українські експерти.
За словами президента аналітичного центру "Відкрита політика" Ігоря Жданова на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю в Києві, відповідаючи на запитання агентства, "ми повинні розуміти: Російська Федерація неодноразово заявляла про готовність до співробітництва з Україною і знаходити компроміс за наявності консолідованої позиції української влади. Тому відсутність контрагентів з непрогнозованим політичним майбутнім не дає можливості (Росії) зараз домовлятися з Україною на конструктивних позиціях".
Директор Центру соціологічних досліджень "Софія" Андрій Єрмолаєв відзначив, що перехід України на авансові платежі в питанні оплати за споживаний газ, що поставляється Росією, "є закономірним, тому що це передбачене контрактом".
Разом з тим експерт відзначив, що Російська Федерація готова була надати українській стороні кредит у вигляді споживаного газу, але у випадку " політичної консолідації всередині України".
"Росія не готова кредитувати Україну з газових питань, оскільки вони не розуміють і не знають, яке майбутнє НАК "Нафтогаз України"… Чи буде він реструктуризований, чи залишиться державною монополією або взагалі, що з ним буде відбуватися", - сказав він.
У свою чергу, директор Київського центру політичних досліджень і конфликтології Михайло Погребинський відзначив, що "при створенні широкої коаліції в Україні росіяни побачать того політичного лідера, з яким вони дійсно зможуть уже домовлятися, і в цьому питанні можна буде очікувати будь-яких кроків убік компромісів щодо теми газу".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас