"Київенерго" пропонує відновити квотування експорту мазуту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Київенерго" пропонує відновити квотування експорту мазуту

Енергетика
173
ВАТ "Київенерго" має намір звернутися до Міністерства палива та енергетики із пропозицією відновити квотування експорту топкового мазуту у зв'язку зі значним зростанням цін на цей вид палива на внутрішньому ринку, повідомив голова правління "Київенерго" Едуард Соколовський.
За його словами, зокрема, якщо на початку року компанія купувала мазут за ціною 2,3-2,4 тис. грн за тонну, то сьогодні мазут уже коштує близько 2,9-3,6 тис. грн за тонну. При цьому Е.Соколовський відзначив необґрунтованість настільки значного зростання цін на цей вид палива.
Він також повідомив, що у зв'язку зі сформованою ціновою ситуацією на внутрішньому ринку компанія завершить травень із негативною рентабельністю з вироблення електроенергії.
Глава "Київенерго" також спрогнозував, що очікуваний у травні збиток від цього виду діяльності складе 18 млн грн.
Як повідомлялося, тимчасове ліцензування експорту мазуту було введене 9 січня 2009 року в розпал російсько-української газової війни, коли після повного припинення поставок газу "Газпромом" українські підприємства змушені були різко збільшити споживання мазуту. 11 лютого уряд України скасував це рішення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас