АМКУ порушило справу проти 3 нафтотрейдерів за антиконкурентні дії на ринку нафтопродуктів в Одеській області — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ порушило справу проти 3 нафтотрейдерів за антиконкурентні дії на ринку нафтопродуктів в Одеській області

Енергетика
333
Одеське обласне відділення Антимонопольного комітету України (АМКУ) порушило справи у відношенні трьох великих нафтотрейдерів за ознаками зловживання на роздрібному ринку світлих нафтопродуктів в Одеській області.
Згідно з повідомленням АМКУ відповідна справа порушена у відношенні ПІІ " Лукойл-Україна", ТОВ " Торговий дім " Континіум-Галичина" (ТМ "WOG") і ТОВ " Альянс-Холдинг".
Як з'ясувалося, ознаки порушення з боку нафтотрейдерів полягали в "установленні економічно необґрунтованих цін на світлі нафтопродукти в травні 2009 року", зазначено в повідомленні.
Одеське відділення АМКУ рекомендувало зазначеним нафтотрейдерам " вжити необхідних заходів щодо приведення роздрібних цін на світлі нафтопродукти в Одесі до економічно обґрунтованого рівня".
Як повідомлялося, раніше АМКУ розпочав розгляд справи, порушеної за ознаками антиконкурентних погоджених дій операторами загальнодержавного ринку нафтопродуктів.
За попередніми даними комітету, синхронне зростання великих гуртових цін на бензини в низці регіонів країни почалося в першій половині травня.
АМКУ 25 травня заявив про намір перевірити обґрунтованість підвищення цін на нафтопродукти в Україні. Розслідування охопить як оптових, так і роздрібних операторів ринку. Зокрема, воно торкнеться і найбільших його учасників: ВАТ "Укрнафта", ТОВ " ТНК-ВР Коммерс", ПП " Лукойл-Україна", ЗАТ "ЛИНИК", ТОВ " Паралель-М Лтд", ТОВ "ТД " Континіум-Галичина", ВАТ "Концерн Галнафтогаз", ВАТ "Лукойл-Одеський НПЗ", АТ "Укртатнафта", ТОВ "НК Альфа-нафта", ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" і ВАТ " НПК-Галичина".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас