Проблемні банки: хроніка подій (27 травня) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблемні банки: хроніка подій (27 травня)

4220
З початком активної фази фінансової кризи кількість вільних банківських скриньок різко зменшилася - населення знімало кошти з депозитів і перекладало їх у банківські сейфи. Знайти потрібну скриньку стало практично неможливим. Прийнятний вибір є тільки в банках з тимчасовою адміністрацією, але далеко не завжди.
Відразу варто відзначити, що тимчасова адміністрація і введення мораторію на задоволення вимог кредиторів до сейфів не мають ніякого відношення - доступ клієнта до них залишається відкритим. "Різниці між нормально працюючим банком і банком з введеною тимчасовою адміністрацією відносно банківських скриньок немає. Це просто послуга зі зберігання цінностей, і адміністратор не втручається в те, що зберігається в сейфі", - підтверджує голова правління банку "Хрещатик" Дмитро Гриджук.
Банк Київ
У головному офісі банку "Київ" на вул. Б. Хмельницького, 16-22, співробітниця запропонувала на вибір скринько від 6 до 30 сантиметрів заввишки (ширина і глибина - 30 і 45 сантиметрів відповідно). Ціна коливається від 5 до 10 гривень на добу. Залежно від терміну оренди пропонуються знижки: 20% - якщо скринька орендується на місяць, 30% - на 3 місяця, 40% - більше півроку і 50% - у випадку укладання договору більш ніж на рік. Крім плати за оренду, доведеться залишити заставу в 300 гривень на випадок втрати ключа.
"Національний кредит"
У головному офісі банку на вул. Тургенєвській, 52/58, є вільні скриньки будь-яких розмірів. Найменший (3,5х25х50 сантиметрів) коштуватиме 1,6 гривні на день (при укладанні договору на термін до 6 місяців) і 1,4 гривні (при оренді на триваліший термін). Вартість оренди найбільших сейфів (25х25х50 сантиметрів) коливається від 3,4 до 4 гривень на добу залежно від терміну договору. "У нас найдешевші ціни в Києві. Застава за ключ – лише 400 гривень, в інших банках уже беруть тисячу", - рекламує послугу співробітник банку. За його словами, ніякої небезпеки для клієнта оренда скриньки в проблемному банку не має. "У банку тимчасові труднощі. На сейфи це не поширюється. У вас буде доступ до цінностей у будь-який робочий час. Багато клієнтів навіть зараз продовжують договори", - додає він.
БРР
У Печерськом відділенні Банку регіонального розвитку на бул. Лесі Українки, 26, є тільки невеликі скриньки (10х32,6х4,2 і 7,5х32, 6х4,2 сантиметра). На великі сейфи можна і не сподіватися. "Великих скриньок немає і не буде. Їх орендують надовго і найчастіше продовжують договори. Краще на них не розраховувати", - говорить, працівник відділення банку.
Банк Надра
Індивідуальні сейфи є тільки в головному офісі банку "Надра" на вул. Артема, 15. У фінустанові повідомили, що всі великі скриньки (25х20х30 сантиметрів) зайняті. " Їх орендують на тривалий термін, тому, якщо вам потрібний великий сейф, доведеться чекати не один місяць", - повідомив співробітник. Разом з тим дрібні та середні скриньки є в наявності. Їх вартість коливається від 4 до 8 гривень на день залежно від розміру. Система знижок у банку така ж, як і в інших фінустановах - чим більше термін, тим дешевше оренда. Користування послугою півроку буде коштувати 2,6-4 гривні на день, рік - від 2 до 3,3 гривні. За ключ необхідно внести заставу 600 гривень.
Укрпромбанк
Фінустанова пропонує оренду сейфів у головному офісі на бул. Л. Українки, 26, і ще в 8 київських відділеннях. За словами співробітниці головного офісу, вільні сейфи в них є. Оренда терміном на 3 місяця найменшої скриньки (15х33х46 сантиметрів) коштуватиме 8,4 гривні на добу, на півроку - 6,5 гривні. Застава за ключ - 500 гривень, а послуги оренди необхідно оплатити наперед за весь період.
* Банк виплачує 20% депозиту вкладникам-пенсіонерам, сума депозиту яких не перевищує 10 тис. грн.
** За депозитними картами з банкоматів і в касі можна одержати 100 грн. на день, за іншими картами - 1000 грн.
*** У повному обсязі видається тільки зарплата в головному офісі на вул. Б.Хмельницького, 16-22.
**** З депозитних і зарплатних карт можна зняти 1000 грн., з пенсійних карт - 500 грн.
***** Відсотки за депозитами виплачуються в розмірі 250 грн. на місяць.
****** Одержати зарплату можна в касі банку в розмірі 300 грн. на добу, пенсію - 500 грн., відсоток за вкладами виплачуються з лімітом 100 грн., $15 або 10 євро на тиждень за внесками не більше 5 тис. грн.
******* Зарплати виплачуються по 100 грн. на день, пенсії - по 500 грн.
******** Виплата відсотків за депозитами у гривні - 100 грн. на день, за доларовими депозитами - $100.
********* Банк видає відсотки за депозитами у розмірі 200 грн., $20 або 20 євро на тиждень.
Дані комерційних банків (телефонне опитування), "Діло"
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас