Україна після тривалої перерви оголосила аукціон із продажу електроенергії на експорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна після тривалої перерви оголосила аукціон із продажу електроенергії на експорт

Енергетика
521
Державне підприємство зовнішньоекономічної діяльності (ДПЗД) "Укрінтеренерго" проведе 8 червня 2009 року аукціонні торги із продажу одного лота електричної енергії на експорт у країни UCTE (Угорщина, Словаччина і Румунія).
Як говориться в офіційному оголошенні, опублікованому в пресі в четвер, на торги виставлений обсяг, еквівалентний поставці електричної енергії рівним безперервним графіком потужністю 100 МВт на період з 10 до 30 червня включно.
"Положення про організацію і проведення аукціонів та інформація про аукціон, які містять умови участі в аукціоні, будуть розміщені, починаючи з 29 травня на сайті ДПЗД "Укрінтеренерго", - відзначається в публікації.
Згідно з нею, оголошення призначене для претендентів - іноземних суб'єктів господарювання.
Попередній аукціон із продажу електроенергії на експорт "Укрінтеренерго" оголосило восени 2007 року, після чого вони були припинені через судові суперечки.
Як повідомлялося, у липні також очікується перший аукціон на право доступу до електромереж для експорту після того, як Верховна Рада цієї весни подолала вето президента на закон про аукціонний доступ до експорту електроенергії.
Згідно з ним, електроенергія для експорту з України повинна закупатися за оптовою ринковою ціною. Аукціон буде проводитися Національною енергетичною компанією (НЕК) "Укренерго" – національним оператором електромереж раз на місяць на термін до року за умови наявності вільної пропускної здатності на термін не більш року.
Національна комісія регулювання електроенергетики буде визначати порядок витрати отриманих від аукціонів коштів на погашення реструктуризованої заборгованості державного підприємства "Енергоринок" (оптовий постачальник електроенергії) енергогенеруючим компаніям і "Укренерго" та фінансування інвестиційної програми "Укренерго".
У цей час експорт електроенергії з України здійснюється за прямими договорами між держпідприємством зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" та імпортерами української електроенергії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас