Ющенко перевірить рекапіталізацію проблемних банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко перевірить рекапіталізацію проблемних банків

Казна та Політика
610
Президент Віктор Ющенко доручив главі Національного банку Володимиру Стельмаху надати йому вичерпну інформацію про заходи, які вживають НБУ для недопущення збільшення кількості проблемних банків. Про це говориться в повідомленні прес-служби Президента.
Відповідне доручення Ющенко дав під час зустрічі із главою НБУ.
"Президент поставив вимогу надати вичерпну інформацію про те, як іде виконання зобов'язань щодо власної докапіталізації банками і які заходи впливу ухвалює Нацбанк для недопущення збільшення кількості проблемних банків внаслідок нестачі капіталу", - говориться в повідомленні.
Під час зустрічі Стельмах проінформував Ющенка про те, що в середу уряд прийме остаточне рішення щодо проведення рекапіталізації перших трьох банків. "Рішення питання рекапіталізації інших банків вимагає додаткових консультацій щодо форми і обсягів участі держави", - говориться в повідомленні.
Раніше виконуючий обов'язки міністра фінансів Ігор Уманський повідомив, що в середу, 27 травня, Кабінет Міністрів остаточно погодить участь держави в рекапіталізації перших трьох банків.
Крім того, за його словами, ще з двох банків питання рекапіталізації за участю держави залишається відкритим, оскільки з'явилися інвестори, зацікавлені у виділенні коштів для стабілізації роботи цих банків. У той же час Уманський не назвав банки, про які мова йде.
Нагадаємо, 17 квітня Кабінет Міністрів затвердив перелік з 7 банків для рекапіталізації державою: "Надра", Родовід Банк, "Фінанси та Кредит", Укргазбанк, Укрпромбанк, Імексбанк і банк "Київ".
У середині травня Імексбанк призупинив переговори із владою щодо його рекапіталізації.
23 травня прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила, що уряд має намір рекапіталізувати 5 банків, однак не уточнила, чи йдеться про кількість фінустанов, де ця процедура буде проведена в першу чергу, чи про загальну кількість банків, що підлягають рекапиталізації.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас