General Motors може збанкротуватися за схемою Chrysler — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Motors може збанкротуватися за схемою Chrysler

572
Швидке банкрутство Chrysler може викликати аналогічний процес в General Motors. Кредитори GM не прагнуть змінювати борг на акції автогіганту.
Обсяг облігацій в обігу, GM становить 27 млрд дол., наприкінці квітня власникам облігацій була зроблена пропозиція конвертувати 90% цього боргу в акції, щоб знизити надмірно високу вартість обслуговування боргу.
На 1 червня заборгованість із виплати відсотків за цим боргом досягне 1 млрд дол., і GM стверджує, що в нього немає коштів для проведення виплат. Крім цього 1 червня в GM минає останній термін, щоб домовитися із профспілками, кредиторами та іншими сторонами. Якщо сторони не домовляться, GM чекає доля Chrysler.
"Уряд показав, що готовий вплинути на цей процес, - заявив директор з автодосліджень IHS Global Insight Джордж Мальяно. - Вони не прагнуть тривалого банкрутства. Їм потрібно почати його і закінчити, щоб мінімізувати негативний вплив тривалого банкрутства".
При цьому адміністрація президента США підготувала план, згідно з яким GM буде націоналізована. У рамках цього плану влада США і Канади планує виділити на реструктуризацію GM ще 39 млрд дол. в обмін на одержання трьох чвертей акцій компанії. При цьому мажоритарним акціонером GM стане міністерство фінансів США. Таким чином, загальний обсяг фінансової допомоги наданої GM досягне 60 млрд дол.
Однак американський мінфін не планує залишатися акціонером GM надовго і брати активну участь у діяльності компанії.
Нагадаємо, 30 травня президент США Барак Обама заявив про те, що автовиробник Chrysler, згідно із законами країни, оголошується банкрутом, щоб згодом об'єднається з італійською компанією Fiat. 30 квітня Fiat і Chrysler підписали договір про партнерство. Грунт до поглинання Chrysler італійським автовиробником підготувало банкрутство американського концерну. Банкрутство також викликало зупинку всіх заводів Chrysler.
Як повідомлялося, 14 квітня міністерство фінансів США рекомендувало GM почати підготовку документів для подачі до суду позову щодо банкрутства, про яке компанія повинна оголосити до 1 червня поточного року.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас