Фондові ринки Азії зростають на тлі підвищення рівня довіри в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фондові ринки Азії зростають на тлі підвищення рівня довіри в США

Фондовий ринок
110
Фондові ринки Азії демонструють зростання у середу на тлі позитивних статданих щодо динамік споживчої довіри в США, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений фондовий індекс АТР MSCI Asia Pacific піднявся з відкриття торгів до 8:30 мск на 1,3%.
Японський Nikkei додав 1,7%, гонконгський Hang Seng злетів на 4,4%.
Лідерами зростання є акції автовиробників і видобувних компаній.
"З'являються ознаки зміни тенденції. Люди, які спочатку розцінювали ці ознаки як ралі на "ведмежому" ринку, тепер думають, що відновлення може бути стійким", - говорить інвестиційний менеджер Paradice Investment Management у Сіднеї Метт Ріордан.
Індекс довіри споживачів до економіки США, що розраховується дослідницькою організацією Conference Board, виріс у травні до 54,9 пункту - максимального рівня з вересня минулого року - порівняно з 40,8 пункту місяцем раніше. Стрибок індикатору став максимальним із квітня 2003 року.
Ф'ючерси на індекс S&P 500 подорожчали в середу на 0,2%.
Котирування акцій автовиробника Toyota Motor Corp., який одержує 31% виторгів у Північній Америці, піднялися на 2,5%.
Курс цінних паперів китайської Li & Fung Ltd. Провідного постачальника одягу та іграшок для ритейлерів Wal-Mart Stores Inc. і Target Corp., виріс на 8% на очікуваннях збільшення споживчих витрат у США.
Вартість паперів провідної нафтовидобувної компанії Китаю Petrochina Co. підвищилася на 4,5% після того, як нафта подорожчала до максимуму за 6 місяців у вівторок.
Акції девелопера Hang Lung Properties Ltd. підскочили в ціні на 8,5% після того, як уряд Гонконгу опублікував програму стимулювання обсягом $2,2 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас