Європейські фондові індекси виросли у вівторок на 1-1,4% слідом за акціями ритейлерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Європейські фондові індекси виросли у вівторок на 1-1,4% слідом за акціями ритейлерів

Фондовий ринок
99
Європейські фондові індекси зросли у вівторок другий день поспіль, підйом склав 1-1,4%, повідомило агентство Bloomberg. Котирування акцій ритейлерів збільшилися на інформації про підвищення споживчої довіри в США.
Індекс довіри американських споживачів до економіки країни, що розраховується дослідницькою організацією Conference Board, виріс у травні до 54,9 пункту - максимального рівня з вересня минулого року - порівняно з 40,8 пункту місяцем раніше. Стрибок цього індикатору став рекордним із квітня 2003 року. Аналітики очікували збільшення індексу до 42,6 пункту.
"Це серйозна зміна" у рівні споживчої довіри, відзначає Омер Бхатті з Worldspreads Group Plc у Лондоні. "Ринок піднявся більш значно, ніж можна було очікувати, на цій новині. Питання в тому, довгочасний це тренд чи ні", - говорить він.
Підіндекс Stoxx 600, у розрахунки якого входять акції європейських ритейлерів, виріс за підсумками торгів на 1,8%.
Акції Tesco, найбільшої у Великобританії мережі роздрібної торгівлі, подорожчали на 3,5%, голландської Ahold - на 2,2%.
Вартість паперів United Internet підскочила на 11% на повідомленні про те, що компанія домовилася про покупку цифровий інтернет-лінії Freenet за 123 млн євро, яка збільшить кількість її клієнтів на 700 тис.
Ціна паперів Danone упала до закриття ринку на 5,1% після того, як компанія оголосила про намір розмістити акції на 3 млрд євро. За словами головного фінансового директора Danone П’єра-Андре Терісса, це розміщення стане для компанії першим за 22 роки.
Акції Porsche подешевшали на 4,9%. Німецький автовиробник, який прагне провести об'єднання з Volkswagen, може втратити 17,3 млрд євро його прибутків як власник опціону на акції Volkswagen, оскільки може не знайти кошти на його виконання, заявили аналітики декількох інвесткомпаній.
11 з 18 фондових індексів країн Західної Європи зросли у вівторок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас