Експерт: Світова криза практично не позначилася на інвестиційній привабливості ринків мобільного зв'язку, що розвиваються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Світова криза практично не позначилася на інвестиційній привабливості ринків мобільного зв'язку, що розвиваються

268
Світова криза практично не позначилася на інвестиційній привабливості ринків мобільного зв'язку, що розвиваються. Про це говориться в повідомленні на офіційному сайті компанії Altimo.
"Фонд Altimo представив п'яте видання Індексу Altimo (4 квартал 2008 - 1 квартал 2009), що оцінює інвестиційну привабливість ринків мобільного зв'язку більше 80 країн світу", - говориться в повідомленні. Серед основних ключових тенденцій у розвитку ринку мобільних телекомунікацій, зокрема, виділена та, що світова економічна криза відносно слабко вплинула на привабливість галузі порівняно з іншими секторами світової економіки.
Як відзначається в повідомленні, "спочатку спад спровокував зростання уваги інвесторів" до найменш ризикованих ринків країн Європи і США, однак згодом "взяла гору зворотна тенденція: перевага знову надається перспективним ринкам країн, що розвиваються".
За результатами Індексу, телекомунікаційні ринки Азії збережуть свою інвестиційну привабливість протягом наступних трьох років, їх привабливість продовжить зростати. В'єтнам, Індонезія і Філіппіни як і раніше входять до першої п'ятірки Індексу Altimo.
СНД демонструє найбільше зростання інвестиційної привабливості, зокрема, завдяки високим показникам Росії та Узбекистану в Індексі. Ринки стільникового зв'язку в Північній Америці та Західній Європі не мають значних перспектив для інвесторів.
Основними наслідками світового економічного спаду є зниження ARPU (середній доход на абонента) і прибутки, що призводить до вповільнення зростання проникнення мобільного зв'язку і скорочення капітальних витрат.
На думку гендиректора Фонду Altimo Кирила Бабаєва, стільникові ринки демонструють "напрочуд позитивні результати". Він вважає, що глобальна економічна криза "не сильно позначилася на індустрії", і її інвестиційна привабливість "щодо інших галузей від цього зросте".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас