НБУ відзначає неналежне виконання банками вимог щодо формування резервів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ відзначає неналежне виконання банками вимог щодо формування резервів

1020
Національний банк України (НБУ) відзначає неналежне виконання банками вимог щодо формування обов'язкових резервів у квітні й вимагає від своїх територіальних управлінь посилити відповідну контрольну роботу, повідомив НБУ в листі банкам (№14-011/2385-10045).
"Аналіз звітних даних за квітень 2009 року щодо виконання банками вимог з формування обов'язкових резервів свідчить про неналежне їхнє дотримання окремими банками, як за звітний період резервування, так і щодня… Результати квітня свідчать про відсутність позитивних змін у керуванні ліквідністю окремих банків", - зазначається в листі.
За даними Нацбанку, низка кредитно-фінансових установ, що порушують резервні вимоги, продовжують здійснювати кредитні операції на міжбанку.
"Теруправління і керівники банків послабили контрольні функції щодо формування банками обов'язкових резервів, незважаючи на наявність доступного міжбанківського ринку, а окремі банки, незважаючи на невиконання вимог щодо дотримання порядку формування обов'язкових резервів, проводять активні операції на ньому", - відзначається в листі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас