Аптечна змова: винні не знайдені — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аптечна змова: винні не знайдені

1251
Антимонопольний комітет вкотре переніс дату оголошення результатів розслідування, спровокованого різким підвищенням цін на медпрепарати. Як повідомлялося, відомство заходилося з'ясовувати причини подорожчання ліків ще в жовтні минулого року. Споконвічно АМКУ обіцяв покарати винних ще в березні поточного року, потім оголошення підсумків розслідування було перенесено на травень. Але і на цей термін Антимонопольний комітет не встиг.
"Проходить складне розслідування, іде перевірка багатьох суб'єктів. Ще потрібно багато чого зробити, щоб у нас була повна картина для ухвалення остаточного рішення. Я б так сказав, що рішення буде прийняте не раніше, ніж у середині літа", - повідомив Олександр Мельниченко. Джерело в АМКУ додало, що на терміни розслідування також вплинула зміна співробітників комітету, які займалися цією справою.
Заступник глави Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення Костянтин Косяченко вважає, що оголошення результатів розслідування АМКУ відкладається з об'єктивних причин. "Іноді визначення ціни для конкретного регіону (виробником. - ред.) відбувається роками. Тому для мене немає нічого дивного в тому, що розслідування АМКУ проходить досить довго і затягнулось протягом такого терміну", - відзначив він.
У той же час глава підкомітету з питань планування бюджетних програм і контролю використання бюджетних грошей у сфері охорони здоров'я комітету Верховної Ради з охорони здоров'я Валерій Коновалюк вважає, що терміни для оголошення остаточного рішення АМКУ перевищені. На його думку, уряд втратив контроль над вартістю медикаментів, а ефективність роботи АМКУ під великим питанням.
Самі ж учасники ринку відзначають, що АМКУ не інформує їх про хід розслідування. "Усі необхідні документи ми передали, але поки з нами ніхто не контактував. Усе спокійно", - говорить комерційний директор " Інтерфарма-Київ" Інна Форіна. "Ми висилаємо документи, ідемо на контакт, але нам ніхто ніяких результатів не надавав. Крім цього, в АМКУ не повідомляють, коли закінчиться розслідування", - додала начальник юридичного відділу "Альба Україна" Тетяна Гарбузова.
Олексій Мужчина
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас