Moody's вирішило переглянути рейтинги 4 білоруських банків для можливого зниження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's вирішило переглянути рейтинги 4 білоруських банків для можливого зниження

213
Міжнародне рейтингове агентство Moody's вирішило переглянути з можливістю зниження рейтинги чотирьох білоруських банків - Белагропромбанка, Білорусбанка, Белінвестбанка і БПС-Банку, повідомляється в прес-релізі агентства.
Moody's переглядає наступні рейтинги банків: рейтинг за депозитами в іноземній і національній валюті Білагропромбанка на рівні "Ba1", Білорусбанка - "Ba1", Білінвестбанка - "Ba2", БПС-Банку - "Ba1".
Перегляд рейтингів буде стосуватися, зокрема, того, у якому ступені змінилася здатність Білорусі надати підтримку своїй банківській системі якщо буде потреба в умовах триваючої кризи, відзначається в прес-релізі Moody's.
Банківська система Білорусі значною мірою залучена у фінансування державного сектору, включаючи урядові програми. Уряд республіки надає підтримку пов'язаним з державою банкам за рахунок надання ліквідності й уливання коштів у їхні капітали.
Так, у грудні минулого року уряд інвестував близько $1,4 млрд у капітал чотирьох банків, крім того, він забезпечує банківську систему різними інструментами підтримки ліквідності, включаючи кредити ЦБ.
Проте, Moody's відзначає, що державний сектор, який посідає важливе місце в економіці Білорусі, може зажадати значної підтримки уряду, що призведе до ослаблення державних ресурсів і погіршить можливості щодо підтримки банківської системи.
Moody's планує завершити перегляд рейтингів у наступні кілька тижнів.
Білагропромбанк за підсумками першого півріччя 2008 року посів 45-е місце за розміром активів серед банків СНД і 2-е місце серед 28 банків Білорусі в рейтингу "Інтерфакс-1000: Банки СНД", підготовленому "Інтерфакс-ЦЕА". Білорусбанк посів відповідно 19-е і 1-е місце, БПС-Банк - 97-е і 4-е місце.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас