Якщо ЄС відмовиться разом з Росією розділити газовий борг України, слід чекати повторення січневого — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Якщо ЄС відмовиться разом з Росією розділити газовий борг України, слід чекати повторення січневого

Енергетика
630
Можливість повторення січневої газової кризи буде існувати доти, поки Європейський Союз не буде готовий разом з Росією оплатити газовий борг України, наводить у вівторок видання "ЄС-Обсервер" слова заступника представника Росії в ЄС Олександра Крестьянова.
За словами російського дипломата, у випадку відмови Євросоюзу прийняти пропозицію Москви щодо спільної оплату українського боргу, "ми зіштовхнемося з повторенням ситуації, свідками якої ми були в січні".
Тим часом, країни-члени ЄС не готові оплачувати український борг за газ перед Росією, відзначає видання.
З іншого боку, Євросоюз готовий платити Києву за використання його газових сховищ замість того, щоб будувати нові, однак це буде зроблено тільки у випадку, якщо український уряд упорядкує свою енергетичну систему.
За словами представника Єврокомісії з питань енергетичної безпеки Жана-Арнольда Вінуа, це рішення щодо використання українських газових сховищ Євросоюзом може бути прийняте, тільки якщо "Україна створить необхідні умови для того, щоб її газова система відповідала стандартам ЄС щодо прозорості й чіткого поділу між транспортуванням і зберіганням".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас