Міністри G8 закликали інвестувати в енергетику, щоб уникнути нового зростання цін на нафту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністри G8 закликали інвестувати в енергетику, щоб уникнути нового зростання цін на нафту

Енергетика
254
Скорочення інвестицій в енергетику загрожує пожвавленню економіки, може викликати різке зростання цін на нафту і сильно вплинути на майбутній розвиток, повідомляє Bloomberg з посиланням на підсумкову заяву G8 після зустрічі в Римі.
"Поточна фінансова криза не повинна перешкодити раніше запланованим інвестиціям в енергетичні проекти, які мають важливе значення для економічного відродження і сталого розвитку", - говориться в підсумковому комюніке міністрів енергетики G8 та 15 інших країн-учасників 3-денної наради в італійській столиці.
Глобальний економічний спад обмежує кредитування нових енергетичних проектів, а також скорочує попит на паливо, що призвело до падіння цін на нафту на 58% з моменту їх торішніх пікових значень в $147,27 за барель.
Витрати нафтових компаній цього року впали майже на $100 млрд. або на 21%, згідно з доповіддю Міжнародного енергетичного агентства. Стрибок цін на нафту може відбутися в найближчі 4-5 років через скорочення інвестицій у нові проекти.
У нараді G8 брали участь міністри енергетики з 23 країн, 18 керівників енергетичних компаній, а також члени ОПЕК - Саудівська Аравія, Алжир, Лівія і Нігерія. Багато хто з них також візьмуть участь у роботі чергового засідання ОПЕК у Відні, яке відбудеться 28 травня.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас