Тимошенко: Україна домовилася про поставки лівійської нафти в країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко: Україна домовилася про поставки лівійської нафти в країну

Енергетика
888
Україна домовилася про поставки лівійської нафти в країну. Про це повідомила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні на спільній прес-конференції з лівійським колегою, секретарем Вищого народного комітету Лівії Аль-Багдаді Алі Аль-Махмуді, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
"Ми домовилися про те, що можемо поставляти лівійську нафту в Україну. Ми також домовилися, що обговоримо проект будівництва нафтопереробного заводу потужністю 10 млн т нафти на рік. Вже в найближчі тижні в Україну прибуде відповідна робоча група з Лівії, щоб ми змогли побудувати такий НПЗ", - сказала Тимошенко.
У свою чергу Аль-Багдаді Алі Аль-Махмуді підтвердив зацікавленість Лівії в будівництві такого НПЗ. "Ми підтверджуємо свою зацікавленість у будівництві такого заводу. Наша група прибуде в Україну, щоб провести економічні розрахунки", - сказав він.
Сторони домовилися також про будівництво в Україні автозаправних станцій лівійських компаній.
Як повідомлялося, вчора секретар Вищого народного комітету Лівії заявив про готовність його країни надати Україні можливість видобутку нафти на своїй території. У свою чергу прем'єр-міністр Тимошенко вчора повідомила про зацікавленість України в будівництві поблизу Одеси великого НПЗ з переробки лівійської нафти, який зможе переробляти до 10 млн т "чорного золота" на рік. При цьому вона відзначила, що реалізація цього проекту дасть можливість поставляти нафту в країни ЄС.
Нагадаємо, Україна запропонувала Лівії побудувати нафтопереробний завод і мережу АЗС у листопаді 2008 р. під час візиту до Києва Муаммара Каддафі. У свою чергу лівійський лідер тоді висловив свою зацікавленість у продовженні співробітництва з Україною в нафтогазовій галузі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас