Мінвуглепром України констатує низький попит на вугілля в країні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінвуглепром України констатує низький попит на вугілля в країні

Енергетика
271
Національна акціонерна компанія (НАК) "Енергетична компанія України" підтвердила на травень 2009 року закупівлю вугілля в обсязі 1,069 млн тонн, тоді як держпідприємство "Вугілля України" (оператор Оптового ринку вугільної продукції України) готове надати на теплові електростанції (ТЕС) держхолдингу понад 1,882 млн тонн вугілля добутого на держшахтах, повідомила прес-служба Міністерства вугільної промисловості в понеділок.
За її даними, ДП "Вугілля України" у травні також готове надати 194 тис. тонн вугільної продукції, добутої вуглевидобувними підприємствами, які не входять до сфери управління міністерства.
У прес-службі нагадують, що Мінвуглепром звернувся із пропозицією розглянути можливість збільшення обсягів поставок вугільної продукції в "держрезерв", але Міністерство палива та енергетики відмовилося від додаткових закупівель вугілля, через зменшення обсягів виробництва електроенергії і, як наслідок, зниження споживання вугілля та переповнення складів ТЕС.
Мінвуглепром констатує, що через недостатній попит склади вугільних підприємств переповнені й на них уже накопичено понад 2 млн тонн твердого палива.
У прес-службі також відзначають, що ДП "Вугілля України" не є кінцевим споживачем продукції, у зв'язку із чим не має власних складськи потужностей і не може закуповувати продукцію, крім обсягів, підтверджених "Енергокомпанією України".
У цьому зв'язку міністерство пропонує керівництву недержавних вугільних компаній, зокрема орендного підприємства "Шахтоуправління ім.В.І.Чапаєва", направити зусилля на пошук альтернативних ринків збуту продукції.
За повідомленням, запаси вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ України протягом квітня 2009 року збільшилися на 9,1% (на 323,2 тис. тонн) і до 1 травня склали 3 млн 866,9 тис. тонн, зокрема, запаси вугілля на складах ТЕС НАК "Енергокомпанії України" до травня склали 3 млн 21,7 тис. тонн.
Україна має намір до листопада 2009 року накопичити на складах теплових електростанцій (ТЕС) 4 млн тонн вугілля, зокрема 3 млн тонн на складах ТЕС НАК "Енергокомпанія України".
Мінпаливенерго раніше відзначало істотне перевиконання затверджених планів з накопичення вугілля на складах ТЕС державних генкомпаній. Зокрема, на деяких складах ТЕС накопичений обсяг вугілля перевищує проектну ємність складів станцій.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас