В Австралії знята заборона на "короткий" продаж акцій фінансових компаній — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Австралії знята заборона на "короткий" продаж акцій фінансових компаній

Фондовий ринок
271
Австралійська комісія з цінних паперів і інвестицій (ASIC) з 25 травня 2009 р. знімає заборону на "короткий" продаж акцій фінансових компаній, введений у вересні 2008 р. Як говориться в повідомленні регулятора, потенційні системні ризики від "коротких" продажів останнім часом знизилися, що і зумовило можливість відміни заборони.
Тимчасова заборона на "короткий" продаж акцій будь-яких компаній була введена в Австралії минулого року услід за аналогічними кроками з боку європейських і американських регуляторів. Вважалося, що в умовах падаючого ринку "коротка гра" ще більше прискорює падіння котирувань. У листопаді 2008 р. австралійський регулятор відновив "короткий" продаж тільки по акціях нефінансових компаній.
"Короткий" продаж припускає продаж акцій, узятих у позику у брокера, з розрахунку на падіння вартості паперів. У разі успіху інвестор повертає брокерові акції, викуплені за нижчою ціною, закриваючи "коротку" позицію з прибутком для себе. Проте потенційні втрати по "короткій" позиції теоретично необмежені.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас