Антимонопольний комітет України розслідує ситуацію із цінами на бензин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Антимонопольний комітет України розслідує ситуацію із цінами на бензин

Енергетика
1432
Органи Антимонопольного комітету України (АМКУ) у максимально стислий термін перевірять обґрунтованість підвищення цін на нафтопродукти, таке рішення прийняв виконуючий обов'язки глави відомства Олександр Мельниченко.
"У зв'язку з підвищенням цін на бензин і дизельне паливо я дав доручення в найкоротший термін провести глибоке дослідження обґрунтованості дій нафтотрейдерів з метою виявлення можливих зловживань монопольним становищем і антиконкурентних змов", - наводить його слова прес-служба АМКУ.
Вона відзначає, що розслідування охопить як оптових, так і роздрібних операторів ринку. Зокрема, воно торкнеться і найбільших його учасників: ВАТ "Укрнафта", ТОВ "ТНК – ВР Коммерс", ПП " Лукойл-Україна"», ЗАТ "Линик", ТОВ " Паралель-М Лтд", ТОВ "ТД " Континіум-Галичина", ВАТ "Концерн Галнафтогаз", ВАТ " Лукойл-Одеський НПЗ", АТ "Укртатнафта", ТОВ "НК Альфа-нафта", ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" і ВАТ "НПУ-Галичина".
Як повідомлялося, минулого тижня нафтопродукти в роздробі знову суттєво подорожчали, при цьому ціни підвищили всі оператори ринку досить синхронно. Зокрема, бензин А-95 виріс у ціні з 5,88 грн до 6,28 грн за літр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас