Американський фондовий індекс піднявся за підсумками тижня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський фондовий індекс піднявся за підсумками тижня

Фондовий ринок
210
Торги в США в п'ятницю 22 травня завершилися незначним зниженням фондових індексів, але за підсумками тижня була зафіксована позитивна динаміка.
Зниження відбулося на тлі низьких обсягів торгів перед тривалими вихідними в США і чутками про банкрутство General Motors (GM) уже наступного тижня.
За підсумками торгів індекс "блакитних фішок" Dow Jones Industrial Average скоротився на 14,81 пункту, або на 0,2%, до 8277 пунктів. Індекс широкого ринку S&P 500 закрився зниженням на 1,33 пункту, або на 0,1%, на оцінці 887 пунктів. “Високотехнологічний” Nasdaq Composite знизився на 3,24 пункту, або на 0,2%, і закрився на оцінці 1692 пунктів.
А от за минулий тиждень індекс Dow Jones Industrial Average виріс на 0,1%, індекс широкого ринку S&P 500 піднявся на 0,5%, а високотехнологічний Nasdaq Composite зміцнився на 0,7%.
Фондові торги в США відкрилися в п'ятницю зростанням індексів на тлі публікації звітності Sears Holdings Corp., яка виявилася краще очікувань і зростання цін на нафту і метали.
Акції Sears, найбільшої в США мережі універмагів, що відзвітувався про квартальний прибуток $0,38 на акцію, у той час, як аналітики очікували збитків у розмірі $0,87 на акцію, виросли в ціні на 10,4%.
Тим часом, ситуація на ринку змінилася у зв'язку з побоюваннями за долю американського автогіганту General Motors. The Washington Post з посиланням на анонімні джерела в галузі повідомила, що уряд США готовий підштовхнути американський автомобільний гігант General Motors (GM) до оголошення банкрутства вже до наступного тижня в обмін на одержання додаткової фінансової допомоги.
Згідно із цим планом, який розробляється за участю Білого дому, компанія може одержати додатковий федеральний займ у розмірі $30 млрд. У результаті, загальна заборгованість компанії перед урядом США зросте до $45 млрд.
Крім того, глава однієї з найбільших у світі компаній з керування активами Pacific Investment Management Company (PIMCO) Білл Гросс (Bill Gross) заявив, що Америка зіштовхнеться зі зниженням рейтингу в найближчі 3-4 роки.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас