Медведєв: ЄС не переконав Росію у вигодах "Східного партнерства" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв: ЄС не переконав Росію у вигодах "Східного партнерства"

Енергетика
433
Європейський Союз поки не переконав Росію у вигодах проекту "Східне партнерство". Як повідомили в прес-службі Кремля, про це заявив сьогодні в Хабаровську президент РФ Дмитро Медведєв за підсумками саміту Росія-Євросоюз.
"Нас бентежить, що з боку деяких держав уживаються спроби використовувати цю структуру як партнерство проти Росії", - сказав Д.Медведєв.
Він відзначив, що не має на увазі керівництво Європейського Союзу, мова йде про інші держави.
"Є всякі приклади. У нас є партнерські відносини, наприклад, з північноатлантичним блоком. Незважаючи на спеціальну форму відносин, при випробуванні цих відносин ця форма показала свою слабість. І спроби зараз відновлювати взаємини між Росією і НАТО наштовхуються на досить значні труднощі", - сказав Д.Медведєв.
У свою чергу, Президент Чехії, що головує в Євросоюзі, Вацлав Клаус заявив, що ЄС запевнив Росію в тому, що програма "Східне партнерство" не спрямована проти РФ.
"Східне партнерство" було створено в Празі два тижні тому. Ми обговорили цю проблему на ранковій зустрічі. Ми постаралися запевнити Президента (Дмитра) Медведєва, що ідеологія "Східного партнерства" - заради чогось позитивного і що це партнерство не проти когось і тим більше, не проти Росії", - сказав В.Клаус на прес-конференції за підсумками саміту Росія-ЄС.
"Я хочу запевнити Президента Медведєва, що це наша певна позиція", - підкреслив він.
У програму ЄС "Східне партнерство", прийняту з ініціативи Польщі і Швеції та затверджену 27 країнами ЄС у грудні 2008 року на саміті в Брюсселі, входять Азербайджан, Білорусія, Україна, Вірменія, Молдавія і Грузія.
Метою програми є приведення зазначених країн у відповідність зі стандартами ЄС без прийняття до складу організації. Програма передбачає більш тісне партнерство цих країн з ЄС в економічній і політичній сферах.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас