Аукціони НБУ втрачають популярність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аукціони НБУ втрачають популярність

Валюта
446
Валютні аукціони, які проводить НБУ для комерційних банків, втрачають свою привабливість. Учора на торгах було продано лише 2,6 млн. доларів. У причинах цього явища намагався розібратися Олексій Блінов.
Торги в США 20 травня завершилися зниженням фондових індексів. Униз ринок тягли акції фінансових компаній, які почали падати після того, як влада США заявила про погіршення ключових макроекономічних показників. Так, зниження ВВП США поточного року тепер прогнозується на рівні 2% порівняно з попереднім роком, прогноз за рівнем безробіття також підвищений на піввідсотка до 9,6%. Усе це свідчить, що поточного року закінчення рецесії в США чекати не варти.
Торговельні майданчики в Європі закрилися зростанням провідних індексів на тлі оптимістичних корпоративних новин. Вдало пройшла сесія для нафтовидобувних компаній через зростання ціни на нафту, що подолала рубіж у 62 дол. за барель. Акції однієї з найбільших нафтовидобувних компаній світу Royal Dutch Shell піднялися в ціні на 6,5%. Торговельна сесія виявилася вдалою і для європейських авіаперевізників і гірничовидобувних компаній.
Ціни на нафту сьогодні торгуються в "червоній зоні". Ранком ф'ючерси почали знижуватися після стрибка вгору, відзначеного вчора. Дані з бірж не сприяють активним покупкам на ринку енергоносіїв. Ціни на золото на торгах у середу досягли найвищого рівня майже за два місяці на тлі ослаблення долара США. Повідомляється, що золото купували спекулятивні учасники ринку, а також з метою інвестування. За підсумками торгів ціна вийшла на новий рівень в 937 доларів за унцію.
За матеріалами:
Astrum
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас