Індекси США знизилися після прогнозу ФРС на 0,4-0,6%, ф'ючерси також зменшуються — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси США знизилися після прогнозу ФРС на 0,4-0,6%, ф'ючерси також зменшуються

Фондовий ринок
104
Фондові індекси США втратили за підсумками торгів у середу ,4-0,6%, причому тенденція до зростання, що зберігалося всю сесію, змінилася на протилежну в останню годину торгів, повідомило агентство Bloomberg.
Однією із причин цього стала заява Федеральної резервної системи (ФРС), що падіння економіки США буде більш глибоким, а зростання безробіття може виявитися більш сильним. Комітет з відкритих ринків тепер очікує зниження ВВП США цього року на 1,3-2% проти колишніх 0,5-1,3%, безробіття може досягти 9,2-9,6% в 2009 році (8,5-8,8%) порівняно з нинішнім рівнем в 8,9%.
Ф'ючерсний ринок у четвер також демонструє негативну динаміку: червневі контракти на S&P 500 до 8:30 втратили 0,42% і на Dow Jones до 8:21 - 0,35%.
Крім того, керівники ФРС на засіданні наприкінці квітня розглядали питання щодо збільшення покупок держоблігацій та інших довгострокових цінних паперів з метою підтримки низьких кредитних ставок на ринку США. Деякі члени Комітету з відкритих ринків виступили на користь проведення таких покупок "у певний момент часу", щоб забезпечити більш швидке відновлення економіки США, говориться в протоколі, який був опублікований із традиційним тритижневим лагом.
American Express заявила, що законодавство США обмежує комісію із кредитних карт, що може викликати зниження кредитування "споживачів, яким це необхідно".
"Обговорення керівництвом ФРС питання про те, чи є необхідність у покупці додаткових обсягів Treasuries, може бути ознакою того, що економіка залишається слабкою, - заявив керуючий Oakbrook Investments Пітер Янковскіс. - Історія з American Express уписується в цю картину".
Котирування акцій American Express знизилися за підсумками торгів на 3,3%, Capital One, що також займається кредитними картами, - на 7,2%.
Папери Hewlett-Packard Co. подешевшали на 5,2%. Найбільший у світі виробник персональних комп'ютерів і принтерів скоротив чистий прибуток у другому фінансовому кварталі ( лютий-квітень) на 16,5%. Крім того, компанія прогнозує, що виторг за підсумками поточного фінроку знизиться на 4-5%, враховуючи відсутність сигналів відновлення продажів.
Прибуток 452 компаній, що відзвітувалися за перший квартал, акції яких входять у розрахунки Standard & Poor's 500, у середньому впала на 36%. Аналітики прогнозують, що в другому кварталі зниження показника складе 35% і в третьому кварталі - 23%. При цьому в останні три місяці середній прибуток збільшиться на 67%.
За підсумками всього 2009 року зниження прибутків оцінюється експертами в 16%, а в 2010 році буде зафіксоване підвищення на 24%.
У той же час ціна акцій Bank of America Corp. збільшилася на 2,1%. Найбільший за активами банк США залучив близько $13,5 млрд за рахунок продажу звичайних акцій. Розміщення акцій - частина програми банку зі збільшення капіталу на $33,9 млрд, що необхідно для виконання вимог американських регулювальних органів, які провели стрес-тест Bank of America. Керівництво банку вважає, що зможе одержати необхідну суму без підтримки держави або конвертації привілейованих акцій, що належать уряду, у звичайні.
Крім цього, додали в ціні папери сировинних компаній, які підтримували зростання ринку основну частину торгів 20 травня. До закриття торгів вартість акцій провідного сталевиробника країни U.S.Steel збільшилася на 4,3%, а серед нафтових компаній найбільше підвищення показали папери National-Oilwell Varco - на 4,2%.
Індекс Dow Jones Industrial Average у середу знизився на 52,81 пункту (0,62%) - до 8422,04 пункту.
Standard & Poor's 500 зменшився за підсумками торгів на 4,66 пункту (0,51%), склавши 903,47 пункту. При цьому підйом у ході торгів досягав 1,8%.
Значення індексу Nasdaq Composite за день опустилося на 6,7 пункту (0,39%) - до 1727,84 пункту.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас