Ющенко вважає справедливим рішення УЄФА щодо визначення міст, які прийматимуть Євро-2012 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ющенко вважає справедливим рішення УЄФА щодо визначення міст, які прийматимуть Євро-2012

414
Президент України Віктор Ющенко вважає справедливим рішення Виконавчого комітету УЄФА, яким визначено чотири українських міста, що прийматимуть матчі Євро-2012, і переконаний, що воно має бути виконано. Про це він заявив, перебуваючи в Стамбулі, повідомляє прес-служба глави держави. "Рішення об'єктивне, справедливе, принципи, які прийняті в ньому, заслуговують на повагу", - сказав В.Ющенко.
За його оцінкою, головною проблемою для тих, хто відповідає за проведення чемпіонату в уряді, є досягнення стандартів, необхідних для проведення змагання. "Кожна сторона, яка відповідає за підготовку, повинна ясно зрозуміти - якщо місто не готове прийняти 4-5 тис. вболівальників, то важко говорити про якусь підготовку", - зазначив В.Ющенко. Він вказав на відносно слабкий рівень фінансування та забезпечення необхідних робіт у цілому, тому українська сторона повинна змінити своє ставлення до цього проекту, особливо в обласних центрах, які прийматимуть матчі.
"У мене немає сумніву, що ті три міста, окрім Києва, які мають до листопада провести підготовчу роботу, мають шанс отримати повноцінне рішення УЄФА щодо міст, які прийматимуть ці змагання", - сказав Президент. Він зауважив, що поставив перед урядом, українською Федерацією футболу завдання виконати рекомендації УЄФА, зважаючи на велике репутаційне значення самого заходу для країни.
Глава держави окремо наголосив на тому, що протягом 3-4 тижнів необхідно підготувати всю документацію щодо державних та корпоративних гарантій на проведення робіт за проектами Євро-2012.
Нагадаємо, УЄФА 13 травня ц.р. на засіданні в Бухаресті визначила міста, в яких пройдуть матчі фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу. У Польщі містами-господарями визначені Варшава, Познань, Вроцлав і Ґданськ. Серед українських міст затверджений тільки Київ; Донецьк, Львів і Харків ще зберігають шанси прийняти матчі Чемпіонату, якщо засвідчать прогрес до 30 листопада 2009 р. Решта міст, а саме українські Дніпропетровськ і Одеса і польські Хожув і Краків, за рішенням УЄФА, не розглядатимуться у майбутньому як основні або резервні і вибули зі змагання за право приймати матчі Євро-2012.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас